Pagina's

28 april 2013

Cooking: smoothierecept


Samen met mijn nichtje Moniek kreeg ik zin om cupcakes te gaan bakken, ik had het al een tijdje niet meer gedaan en we hadden toch niet zo veel andere dingen te doen. We fietsten naar de supermarkt, niet in de gaten dat het zondag is en dat die dus dicht is. Daar kwamen we pas achter toen we er waren en alles er vrij verlaten uit zag. Nee, niet echt een slimme actie haha. We hoopten dat wij thuis nog iets in de kast hadden staan waarmee we iets konden bakken, maar aangezien we geen eieren in huis hadden gaven we de moed al snel op. Totdat ik langs de fruitschaal liep en op het idee kwam om een smoothie te maken! Het werd een hele alternatieve smoothie, want ook de melk was op (ja, de boodschappen moeten nodig gedaan worden haha). We kwamen uit op een smoothie met banaan, sinaasappel en yoghurt. Hier het recept!


Eigenlijk is het heel erg simpel. Hetgene wat je nodig hebt is:

- twee bananen
- 1 sinaasappel
- ongeveer een half pak yoghurt 
- een kom/maatbeker om de smoothie in te bereiden
- Een blender om je smoothies te mixen, of iets wat daar op lijkt

Als je meer yoghurt gebruikt, kun je er beter ook nog een sinaasappel bij doen. Deze ingrediënten zijn goed voor 2 tot 3 personen. 


Op deze foto staan twee sinaasappels, maar we besloten om er toch maar eentje te gebruiken. 

Snijd de bananen en de sinaasappel in kleine (!) stukjes. Je kunt eventueel nog een paar stukjes sinaasappel overhouden om die aan het einde als decoratie op de smoothie te doen, maar dat waren wij vergeten. 
Gooi alles bij elkaar en doe er dan yoghurt bij. Wij hebben niet echt op een hoeveelheid yoghurt gelet, maar het gewoon op ons gevoel gedaan. 

 

Daarna mix je alles door elkaar. 


Nadat we hadden geproefd, besloten we om er nog drie theelepels suiker bij te doen.


Verdeel alles dan over twee of drie glazen, ligt eraan hoeveel je hebt. Wij vonden dat er best een toefje slagroom bovenop kon, ookal matcht dat niet helemaal met de smaak, maargoed. 

Lijkt deze smoothie je lekker? Laat het me weten in de comments!

Liefs,
Anne

4 opmerkingen:

 1. Ziet er heerlijk uit, maar toch vind ik het altijd tegen vallen die smoothies, jammer..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Smoothies, jaaaa! Deze ziet er ook lekker uit. Ik vind het vooral met de rode fruiten heerlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo!
  Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

  Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

  Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten
  Breng ons een bezoek!

  Groetjes Magdalena
  Volrecepten.nl

  BeantwoordenVerwijderen