Pagina's

9 oktober 2012

What to do in winter?Winter is coming!  Ik hou echt helemaal niet van de winter. En aangezien de herfst in Nederland ook koud is, hou ik ook niet van de herst. Voor mij zijn er alleen maar nadelen: kou, regen, wind, truien, wallen, lang donker, moeilijk je bed uit te komen, en ga zo maar door. Kortom, ik ben een echte zomerfan. Ik eet veel liever ijsjes in een warm land en ga gezellig naar het zwembad met wat vrienden. Maar dat is natuurlijk bij iedereen anders. Om deze koude periode door te komen, heb ik een To Do-list gemaakt. Hierop staan dingen die ik al gepland heb te doen en dingen die ik zeker nog moet gaan doen om deze wintertijd te overleven.
Ik heb veel leuke dingen gepland in de herfstvakantie, en Nederland kennende hoort herfst ook al bij de winter voor mijn gevoel. Maar er zijn vast ook veel leuke dingen te doen na de herfstvakantie! Waarschijnlijk komen er nog heel veel dingen bij mijn lijstje bij, dus dat wordt een happy winter, I hope. 

1. Naar de Efteling 
Dat staat al gepland in mijn herfstvakantie. Ik zou eerst met mijn twee nichten en mijn neef gaan en de rest van de familie, maar dat gaat helaas niet door. Dat vind ik echt heel jammer, want zo vaak zie ik ze niet en ik kan best goed met ze opschieten. Zij gaan helaas niet meer mee. Nu ga ik alsnog, maar dan met mijn eigen gezinnetje! Wordt vast en zeker ook gezellig.2. Verbouwing op mijn kamer
Ik heb samen met mijn ouders besloten dat er iets aan mijn kamer moet veranderen, als ik van deze rommel af wil komen. Nu hangen mijn kleren overal en nergens aan kleerhangers, maar dat gaat veranderen. In mijn voormalige boekenkast komt nu iets waarin in mijn kleren kan ophangen. Ook ga ik mijn eigen, gezellige make-up- en bloghoekje maken. 


3. Mijn haar beter verzorgen
Mijn haar is op dit moment ongelooflijk droog en ik moet nog even uitvinden hoe ik dat het best tegen kan gaan. Iemand tips?


4. Mijn kleren op tijd in de was gooien
Haha, ja dat klinkt misschien een beetje awkward, maar ik moet dat echt gaan doen! Anders wordt het net zo'n bende als op dit plaatje en heb ik na een tijdje geen leuke kleren meer om aan te doen, wat natuurlijk een groot dilemma is! 


5. Meer smoothies maken
Je kunt wel zeggen dat ik een groot fan ben van smoothies. Gezond én lekker, kan niet beter. Daarom denk ik dat dit een goede opdracht is voor in de winter als ik me verveel. Misschien is het niet echt een winteractiviteit, smoothies drinken, maar dat maakt niks uit. Als het maar lekker is! 6. Hakken kopen
Altijd als ik mijn sleehakken aan heb, krijg ik veel complimentjes naar mijn hoofd geslingerd: 'Oh, dat staat je echt goed!' Meer hakken kopen dus. Maar één klein probleempje: ik kan niet zo goed op hakken lopen. Ja, sleehakken wel, maar dat telt niet mee. Ik wil nu échte hakken. Goede shopopdracht dus. 
7. Naar de film Alles is familie
Oh my, dat lijkt me echt een geweldige film. Ik heb de trailer al honderd keer bekeken en nog steeds vind ik hem leuk. En toen ik zag dat hij van de makers van 'Alles is liefde' is, wat eigenlijk ook best logisch klinkt, móet ik er heen! 


8. Een hele mooie galajurk kopen
Bij mij op school heb je vanaf de 2e klas een gala en het is natuurlijk elk jaar weer een uitdaging om de mooiste jurk te hebben. In de tweede klas was dat bij mij niet helemaal geslaagd, maar vorig jaar was ik best tevreden. Ik hoop dat ik dat dit jaar ook weer kan zijn! 


9. Afspreken met mijn vakantievrienden
Deze zomervakantie heb ik in Italië echt een topvakantie gehad met de vrienden die ik daar op de camping maakte. En deze herfstvakantie ga ik weer met ze afspreken in Roosendaal! Ik heb ongelooflijk veel zin om ze weer eens te zien! 


10. Mijn telefoon niet meer laten vallen
Ik heb mijn telefoon nog niet eens zo lang en ik heb hem nu al heel vaak laten vallen, zelfs een keer in de wc. Het zal dus nog een hele uitdaging worden om dat niet te doen. Toch moet ik van mezelf zuiniger zijn op mijn telefoon, want hij was best duur en ik heb geen zin om nu alweer een nieuwe te kopen. 


11. Kledingstukken met lange mouwen kopen
Ook dit klinkt je misschien een beetje vaag in de oren, maar ik moet dat echt doen. Ik heb namelijk de neiging om tops te kopen zonder of met korte mouwen en daarop moet ik in de winter dan altijd een jasje/vestje/blazer op doen. Dat kan niet elke dag, want die jasjes moeten op den duur ook gewassen worden. Nu heb ik er wel een aantal, maar het is niet altijd even handig. Daarom is de opdracht: shirts/truien met lange mouwen kopen!

12. Mijn kamer netjes houden
Als mijn kamer dan eenmaal is opgeknapt (zoals eerder in dit artikel is beschreven), moet ik hem ook netjes houden. En ik ken mezelf, dat kan nog lastig worden. Ik hoop dat het lukt!


13. Doei beugel, hallo rechte tanden
Ik heb nu al een tijdje een beugel, want ik had altijd enorm scheve tanden. Gelukkig is dat nu al een stuk beter, maar mijn beugel mag er voorlopig nog niet uit. Toch hoop ik stiekem dat de ortho daar plots verandering in gaat brengen... 


14. Een proefles Zumba volgen
Aangezien ik stiekem een mooiweertennisser ben en in de winter dus niet train, komt er ook niet zoveel van sporten. Mijn vriendin stelde dus laatst voor om een keer Zumba uit te proberen, maar een proefles is er nog niet van gekomen. Dat moet ik dus nog gaan doen!


15. Een oreotaart maken
Dit staat gepland in de herfstvakantie, samen met mijn nichtje Moniek. Ben benieuwd hoe hij smaakt, en wie weet komt er nog een recept online.


16. Lowlights in mijn haar
Voor degenen die niet weten wat lowlights zijn: hetzelfde als highlights maar dan donkere plukken in je eigen haar (i.p.v. lichte plukken). Aangezien ik blond haar heb, vind ik highlights bij mij denk ik niet zo mooi staan. Ik zat er al een tijdje over te twijfelen of ik het nou zou doen of niet en ik weet het eigenlijk nog niet helemaal zeker. Veel mensen zeiden dat ik het niet moest doen en een vriendin zei dat ik het daarom júist moet doen. Dat gaf me een beetje meer motivatie om echt lowlights te gaan zetten. Toch weet ik het nog niet helemaal zeker. Wat vinden jullie? 


17. Nieuwjaar vieren met de mensen van wie ik hou
Normaal vier ik nieuwjaar gewoon met mijn ouders, zusje en broertje, maar ik wil het dit jaar eigenlijk gewoon met vriendinnen en vrienden vieren. Daarom hadden mijn vriendinnen het plan om samen een feest te geven. Heb er nu al zin in! 


18. Schaatsen
Het is nog maar afwachten of dat deze winter kan, maar ik zou het wel tof vinden als het mogelijk zou zijn. Ik ben dol op schaatsen!


19. Carnaval, Kerst en Sinterklaas vieren
In de winter zijn er wel altijd leuke, traditionele gebeurtenissen, wat weer een voordeel is van de winter. Niet iedereen zal carnaval vieren, maar ik vind het echt het leukste feest van het jaar. Met Sinterklaas doe ik ook altijd fanatiek mee, met surprises en cadeautjes. Kerst doen wij nooit echt met pakjes enzo, maar wel dineren met de familie en dat vind ik altijd erg gezellig. 


20. Voor het eerst alleen met de trein
Eerder in deze blogpost heb ik geschreven dat ik ga meeten met mijn vakantievrienden in Roosendaal. Maar daar moet ik dan wel komen en mijn ouders zijn niet van plan me te brengen. Dus moet ik met de trein, in mijn eentje. Ik ga niet zo vaak met de trein, laat staan helemaal alleen. Best spannend dus! Ik hoop dat ik niet verdwaal op het station.. Heeft er nog iemand tips die ik kan gebruiken? 

Dit was mijn lijstje met de dingen die ik hoop te doen deze winter! Ik zal jullie op de hoogte houden met updates


En jullie meningen en tips over lowlights, voor droog haar en mijn reis met de trein mogen jullie zeker achterlaten in de comments. Graag zelfs! 


3 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je je vriendinnen op nummer 17 zet! Verder leuke lijst hoor... Ik ga mee hakken kopen, schaatsen en de filmpjes van boer zoekt vrouw kijken! :) X-jes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je je kamer gaat veranderen.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen