Pagina's

4 oktober 2012

Review Sold Out For Ever and Nail Routine


Long time no see! Ik kan ook nog niet helemaal met zekerheid zeggen of ik weer helemaal back ben, maar ik denk dat ik nu wat meer tijd begin te krijgen voor bloggen. De bom met proefwerken zit erop, dus nu heb ik eigenlijk wat meer tijd. Maar goed, let's get back to the subject. Er wachten weer een heleboel nagellakjes om gereviewd te worden, en dit lakje heeft de eer om als eerste zijn! Een tijdje geleden heb ik voor mijn verjaardag twee lakjes (een blauwe en een groene) van Catrice gekregen, die overigens ook in deze link te zien zijn. Deze keer review ik de groene, genaamd 240 Sold Out For Ever. En nog een kleine extra erbij, ik laat namelijk ook zien hoe ik mijn nagels verzorg wanneer ik mijn nagels ga lakken.
Ik begin altijd met het afhalen van de nagellak die ik nog ophad van de vorige keer. Omdat ik vrijwel altijd nagellak op heb, is dat altijd nodig. Dit doe ik met de watjes van de Kruidvat en de nagellakremover van de HEMA. 


Dit zijn de watjes, ze waren al bijna op dus vandaar dat het er zo weinig zijn. Het zijn gewoon dunne, ronde schijfjes. De ene kant van het watje is echt 'wattig' en 'wollig' en de andere kant is wat 'ruwer'. De ruwere kant vind ik fijner, want als je de wattige kant gebruikt dan blijven er allemaal van die pluisjes aan je nagels hangen, wat ook weer irritant is met het lakken.
Deze nagellakremover is gewoon van de HEMA. Ik heb deze remover gekocht, omdat ik hem wilde testen. Dit is namelijk andere nagellak dan anders, want hier zit geen aceton in, wat beter voor je nagels schijnt te zijn. Tóch denk ik dat ik maar weer de remover ga kopen die ik voorheen altijd gebruikte. Ik vind deze nagellak echt verschrikkelijk, actually. Ten eerste stinkt hij enorm, heel mijn kamer stinkt ernaar als ik hem heb gebruikt en ik denk ook niet dat de geur heel erg goed is voor je gezondheid. Ten tweede blijven de watten heel erg aan mijn vingers kleven en moet je echt goed boenen voordat de nagellak er helemaal af is. Geen aanrader dus! 

Als ik mijn nagellak eraf heb gehaald, doe ik er een laagje basecoat overheen, ook van de HEMA, nummer 06.
Het kwastje is best dun, wat best onhandig en onlogisch is. Met een basecoat hoef je immers niet secuur te lakken, dus een dikker kwastje zou een stuk praktischer zijn. Dat is dus wel een minpuntje. Verder vind ik de basecoat best aardig!Je ziet helemaal geen verschil als je een dun laagje gebruikt, alleen krijgen je nagels een subtiele glans. Maar dat maakt niet uit, want er komt toch nog een andere nagellak overheen.


En dat is deze nagellak, in dit geval. Hij heet, zoals ik al eerder zei, 240 Sold Out For Ever van Catrice Ultimate NailLacquer. Op het potje staat Ultimate Colour, ultimate gloss, ultimate coverage.  
Dat klopt ongeveer wel. Optimale kleur, check. De kleur is precies zoals hij lijkt op de kleur in het potje. Optimale glans, iets minder, maar ook wel: check! Alleen dat laatste, optimale dekking, dat is niet helemaal. Zoals je op de volgende foto kunt zien, waar nog maar 1 laagje is gelakt, is het lakje niet helemaal dekkend. 


Maar bij de volgende foto zitten er 2 laagjes op, en dan klopt het wel! Ultimate gloss! Dat is dus driemaal check.Tot slot nog even iets heel anders! Misschien is het je opgevallen dat ik de eerste foto groter heb gemaakt en de andere foto's ook groter zijn dan normaal. Wat vindt je fijner, hoe het 'normaal' is, of op deze manier? Laat het me weten in de comments! 


4 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik eerlijk ben vind ik dat je je nagels niet zo mooi gelakt hebt..Er zitten allemaal beschadigingen! maar voor de rest heb je het leuk beschreven

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die groene is wel mooi vind ik! Toch wel grappig dat ik een andere dongemonder tegen kwam via Tesskuh haha.

    BeantwoordenVerwijderen