Pagina's

5 september 2013

Cooking | Smoothies


Yes, het belooft weer een mooie week te worden! De temperatuur loopt weer op tot boven de 25 graden, kan de zomer nog beter eindigen? Twee kleine probleempjes, bij mij in de buurt is het zwembad alweer dicht. Het tweede, ik heb niet eens tijd om te zwemmen, want school neemt al mijn vrije uren in beslag. Nouja, bijna al mijn vrije uurtjes dan, want tijd om een verfrissende smoothie te maken heb ik nog wel. Perfecte oplossing voor alsnog een lekkere verkoeling. 

Ik vind het heerlijk om een bak fruit te eten en dan het liefst rood of tropisch fruit. Maar ik ben ook lui. Ik heb dus geen zin om al dat fruit te schillen en te snijden, mij te veel werk. Ja, sorry, slechte gewoonte! Ik ging lekker makkelijk voor diepvriesfruit van de Jumbo. Je hebt verschillende versies, maar ik koos bosvruchten en aardbei. Aardbeien waren dus in overvloed, want die zaten ook al bij de bosvruchten, maar hey, aardbeien zijn lekker. 


Dus, de benodigdheden: 

Ik ben niet zo goed in hoeveelheden en heb alles maar op mijn gevoel gedaan.  Ik heb wel de twee hele doosjes fruit in de maatbeker gedaan en de hoeveelheid yoghurt heb ik gegokt. Het ligt er ook een beetje aan hoeveel smoothies je wilt maken; ik had benodigdheden voor twee personen.

Tip: zorg dat het fruit een klein beetje ontdooit is, dat scheelt werk met mixen. Je hoeft het niet helemaal te laten ontdooien, het is lekker als je smoothie een beetje koud is!  Tijdens het mixen doe je er suiker bij, net zo lang totdat je zelf vindt dat het zoet genoeg is. Mix net zo lang door totdat het helemaal glad is. 
 

Daarna hoef je het alleen nog maar in glazen te schenken, rietje erbij en drink smakelijk! 

 

Liefs,
Anne
6 opmerkingen:

 1. Mmmm ik maak zelf ook heel vaak smoothies! Zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er erg lekker uit! Ik volg je op bloglovin, zou je mij ook willen volgen?
  x Marieke van www.lightbluedream.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmmmm, ziet er lekker uit, is er eentje om nog een keer te maken, maar dan met mij! ;D

  BeantwoordenVerwijderen