Pagina's

1 november 2012

Megan & Liz on Youtube


Ik vind covers op Youtube altijd heel leuk om te horen. Dat kan positief of negatief zijn. Sommige mensen bewonder ik door hun zangtalent, maar anderen lach ik stiekem een beetje uit. Want, geef toe, er zijn veel mensen waarvan je denkt: 'kind, zet jezelf alsjeblieft niet zo voor schut!' Bij anderen snap ik juist dat ze hun filmpjes op Youtube zetten, want je kunt er heel ver mee komen! Neem een voorbeeld aan Esmee Denters. Ik introduceer je dit ijzersterke coverduo: Megan and Liz. Megan en Liz zijn een twee-eiige tweeling (wat ik eerst niet door had, want ze lijken niet echt op elkaar). Ze zijn allebei songwriters en Megan is de gitariste. Hun eerste liedje op Youtube was The Note, wat ze schreven op 15-jarige leeftijd, maar daarna hebben ze vooral covers gedaan. In totaal hebben ze 28 eigen nummers op Youtube geplaatst. Tegenwoordig hebben ze heel veel studioversies. In 2011 maakte ze een debuutalbum, genaamd 'Bad For Me', dat uitkwam in het voorjaar van 2012. Ze hebben het dus al ver geschopt. 

Ze zijn begonnen met acoustische covers. Dit is een van hun eerste nummers: 

I'm Yours van Jason Mraz. Dit is zonder eigen gitaarspel van Megan, wat ik toch wel jammer vind, omdat ik heel erg van acoustische liedjes hou. Toch vind ik dit nummer heel mooi, omdat ze tweestemmig zingen; iets wat ze heel goed kunnen.


Dit is mét gitaar, in hetzelfde jaar: 2010.


We gaan een jaar verder. Dit is in 2011 en ik vind dat je wel kan horen dat de kwaliteit is gegroeid. In 2010 hebben ze al heel wat filmpjes op Youtube gezet, en in 2011 zijn ze ook al aardig bekend. Ze geven een aantal concerten, samen met grote artiesten zoals Demi Lovato en Colbie Caillat. 

Ook namen ze in 2011 voor het eerst een paar covers op met hun vriendin Tiffany Alvord, ook bekend van Youtube. Én, hun allereerste studioversie kwam ook uit in 2011! Ik vind dit echt een prachtig nummer. Het is een cover van Taylor Swift, Megan and Liz hebben het samen met Boyce Avenue gezongen. Ik vind dit een van hun mooiste nummers, ik denk dat dat ook vooral komt door de combinatie met de mooie mannenstem van de zanger van Boyce Avenue. Jaja, ze hebben veel gedaan in 2011, want ook hun eerste clip kwam uit! En dat van hun zelfgeschreven nummer: Ik vond het trouwens ook heel leuk dat ze deze hadden gecoverd:En ook dit is een heel mooi zelfgeschreven nummer én een goede clip:In 2012 hebben Megan en Liz nog veel eigengeschreven nummers opgenomen en clips gemaakt. Maar het belangrijkste van dit jaar is dat hun debuutalbum 'Bad for me' uitkwam. Dit is echt een goed nummer! Luister maar:Als jullie gecharmeerd zijn van deze twee goede zangeressen, dan kunnen jullie natuurlijk naar hun Youtube-kanaal gaan of hun website gaan, waarop trouwens ook allerlei beautytips te vinden zijn. Veel plezier!

Liefs, 
Anne1 opmerking: