Pagina's

14 januari 2014

Review | Remington S6500 Sleek & Curl Stijltang


5 december was voor mij de kans om mijn oude stijltang te vervangen. Hij was echt versleten en mijn haar bleef niet lang meer stijl, tijd voor een nieuwe! Ik had er al een op het oog en ik hoopte heel erg dat hij, ingepakt en wel, tussen de andere cadeautjes zou liggen. Gelukkig was dat zo! Ik ging gelijk aan de slag met het haar van mijn zusje, maar het duurde even voordat ik de tijd had om hem bij mezelf goed te testen. Ik was ontzettend benieuwd! Uiteindelijk was ik erg tevreden met het resultaat en nu gebruik ik mijn stijltang weer met liefde! 


Laten we beginnen met de verpakking. De stijltang is verpakt in een doos, niet heel bijzonder. Dat is ook helemaal niet nodig, want die doos gaat bij mij toch vrijwel meteen weg. Je hebt niet alleen een stijltang, maar er zit ook een handleiding bij, een dvd waarop je kunt zien hoe je met deze stijltang kunt omgaan (je kunt er namelijk ook mee krullen!) en er zit ook nog een hittebestendige hoes bij. Die kan heel handig zijn op het moment dat je je stijltang ergens mee naartoe wilt nemen, maar hij nog heet is. 

De stijltang heeft ook een vergrendelknop, dus als je hem niet gebruikt kun je hem zelfs dichtklappen en 'vergrendelen'. 


De stijltang is totaal niet ingewikkeld in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact steken, op het 'aan' knopje te drukken en dan de gewenste temperatuur instellen. De laagste temperatuur is 190 graden en de hoogste is 230 graden. Het hangt er een beetje vanaf hoe dik je haar is en hoe lang je het stijl wilt houden. Ik stel de stijltang meestal in op 220 graden.
Je stelt de temperatuur in door op het plusje of minnetje te drukken. Bovenop de stijltang zit een schermpje waarop je kunt zien hoe heet hij is. Als het lampje knippert is de tang nog aan het opwarmen, en als het lampje stopt met knipperen is hij klaar voor gebruik. Je moet ongeveer 2 minuutjes wachten voordat je de stijltang kunt gebruiken. De knopjes waarmee je de warmte kunt instellen, zitten vlakbij je hand. Het is dus mogelijk dat je de temperatuur, zonder dat je het zelf door hebt, perongeluk verandert tijdens het stijlen. Ik heb dat een paar keer gedacht, maar het is nog nooit gebeurt. Ik denk dat de knopjes alleen reageren als je ze echt wat harder indrukt. Toch controleer ik af en toe eventjes of de stijltang nog op dezelfde temperatuur staat! 

Deze stijltang kan ook krullen, maar daar ben ik niet zo goed in, dus daar moet ik nog een keer goed naar kijken!

Voordat je je haar gaat stijlen is het handig om een spray te gebruiken om je haar te beschermen tegen de hitte. Mijn haar was, op het moment dat ik mijn stijltang testte, sowieso al heel erg droog (dat zul je dalijk op de foto's wel zien), maar om te voorkomen dat het nog droger wordt, gebruik ik de Andrelon Heat Protection Mist Schitterend Steil. 


Ik stijl mijn haar in laagjes en daar doe ik ongeveer 20 minuutjes over. Dat kan bij iedereen anders zijn, want het ligt eraan hoeveel krullen je hebt en hoe dik en lang je haar is. Met mijn oude stijltang deed ik er ook zo lang over, dus wat dat betreft is er geen verschil. 

Voor:


Na:


Het blijft ook zeker een dag stijl en als ik wakker wordt is het ook nog stijl! Dat was waar ik voor ging en dat is gelukkig gelukt. Ik ben heel tevreden met deze stijltang!


Liefs,
Anne

1 opmerking: